Протягом вже довгих років насіння конопель є найулюбленішим харчуванням для коропа. Рибалки успішно використовують їх десятиліттями, але не всі знають, як їх правильно готувати, а для початківців карполова приготування насіння конопель може здатися кошмаром.
У нашій статті ми досконало розберемо способи приготування цієї чудової прикормки.
Спосіб перший:
Замочіть в воді зерна коноплі на сутку. Якщо є можливість краще на 2 сутки. Підчас замочування додайте кусочок нарізаного перця чілі. Після замовчування варіть зерна, доти поки не почнуть розділятися і появлятися білі хвостики.
Бажано варити зерна чітко перед рибалкою, щоб вони зберегли свою свіжість. Також замість перця під час замочування можна добавити і сіль або щось на ваш смак.
Пам’ятайте коли ви кормити дрібною фракцією(зернами), то карпу важко з’їсти всю прикормку зразу. Йому потрібно більше часу для пошуку всіх зерен, від того ви виграєте в часі і втримаєте карпа в точці ловлі.
Спосіб другий:
Не завжди є час добу вимочувати зерна, а потім їх варити. Але існує спосіб, за допомогою якого ви зможете доводити до повної готовності насіння конопель за годину!
Для цього нам буде потрібно скороварка.
Поміщаємо зернав скороварку і додаємо води в співвідношенні 1: 3 (1кг насіння, 3 літри води). Включаємо скороварку і, приблизно, через годину насіння розкриються.
Перелийте вміст у відро і додайте улюблену рідину. Я віддаю перевагу CC Moore Help Oil, хоча вибір завжди за вами. Гарним доповненням буде кухонна сіль. П’яти столових ложок на порцію буде достатньо.
Поки вміст вашого відра буде остигати, добавки встигнуть впитатись, а насіння дійдуть до повної готовності.
Залежно від температури води, змінюйте свої добавки. Насіння конопель завжди прекрасно працюють. Не знаю випадків, коли вони могли б нашкодити.
Варто відзначити, що використання скороварки не погіршує якість прикормки, а навпаки покращує. В скороварке не відбувається випаровування, а значить, насіння варяться у власному соку і не втрачають свого смаку і аромату.
Залишити відповідь