
У цій статті ми спробуємо підказати всім рибалкам-початківцям, як слід планувати раціон під час коропової риболовлі, а також на які продукти варто звернути увагу, а що краще не брати з собою на водойму. Ми поговоримо про дуже корисні та необхідні, на наш погляд аксесуари, які значно полегшать перебування на водоймі.
Для початку ми порадили б планувати меню, виходячи з прийомів їжі. Прямо напишіть собі на папірці, скільки у вас буде сніданків, обідів та вечерь. І потім прикиньте в голові, які саме продукти необхідні на кожен із прийомів їжі особисто для вас. Зараз, в наші дні, є велика кількість пристроїв, які дозволяють готувати повноцінні обіди прямо на березі. Тому не відмовляйте собі в задоволенні не тільки бути ситим, і не вмирати з голоду, а й отримувати задоволення від самого процесу – обід на березі красивого озера – романтика!

Тож ви розписали ваш раціон. Далі дуже важливо розуміти, чи буде кухар? Якщо у вас є людина, яка готова взяти на себе функції кухаря, варто купувати, в основному, натуральні продукти (сира картопля, сире м’ясо, вермішель і так далі). Якщо ви один, то варто звернути увагу на готові – ланчі, ролтон. Може це не найкорисніша їжа для вашого організму, але будемо відвертими – цілком імовірний варіант, коли і рибалка і приготування повноцінної вечері накладуться один на одного, і крім виведення у вас в голові сидітиме думка, що на сковорідці смажиться м’ясо, в результаті і м’ясо згорить і риба зійде.
Взагалі, в тому, що ви завжди матимете про запас готові ланчі, немає нічого поганого. Будь-яке трапляється, термін придатності вони мають великий і зберігаються вони довго. Ну не було часу приготувати обід чи вечерю, або пішла сильна злива, або просто не хочеться розгортати польову кухню – залили окропом, не виходячи з намету, і заморили черв’ячка.
Перед тим, як виїхати на рибалку, ви повинні суворо простежити, що взяли:
- Плитку з газовим балоном
- Тостер для приготування гарячої їжі
- Дві запальнички, причому зберігати їх потрібно у різних місцях
Плитка з газом може бути різною. Можна купити недорогу плитку і до неї газовий червоний балон 5л з пропаном, можна придбати компактний варіант. Варто відзначити, що англійські плитки мають більший натиск і на них готується їжа набагато швидше. Дуже важливий момент – це газові балони. Їх треба взяти про запас. З розрахунку, що один балон приблизно йде на приготування двох обідів. З приводу сковорідок та іншого – немає нічого кращого за сучасні тостери, які виробляють на ринку карпфішингу.
Вони не пригорають, вони мають спеціальні замки, які запобігають випадковому відкриттю тостеру, в них можна готувати все від десертів, до сендвічів, вони невибагливі і їх зовсім не потрібно мити після кожного приготування їжі. А найголовніше, що ціна їх цілком доступна і набагато нижча за хорошу тефлонову сковордку. Чому дві запальнички? Трапляється всякої, що підсковзнулися, впали у воду. Краще тримати одну запальничку в наметі, наприклад, а іншу при собі. Втратили, упустили, не можете знайти – завжди є запасна

Перелік продуктів, які обов’язково повинні бути присутніми при виїзді:
- Багато води (води мало не буває!)
- Чай
- Цукор
- Спеції
- Готові ланчі
- Картопля
- Консерви (тушонка, горошок, кукурудза)
- Крупи (макарони, гречка, рис, геркулес, каші швидкого приготування, картопляне пюре швидкого приготування – зараз можна купити дуже смачне картопляне пюре)
- Хліб
- Хлібці (на тривалих риболовлях краще брати хлібці, а не хліб)
- Шоколад – один з найбільш енергомістких продуктів, нарівні з горіхами!
- Рослинна олія (для приготування їжі в тостері)
До цього можна додати також додаткові продукти, які урізноманітнять ваш раціон:
- Сир (як плавлений, так і твердий для бутербродів)
- Сирокопчена ковбаса
- Яйця – яєчня вранці, можна просто зварити.
- Сало дуже добре покласти його на низ тостера при приготуванні яєчня. Сало є дуже поживним продуктом, який також дозволить підтримувати необхідний рівень енергії.
- Печиво (або просто щось до чаю)
- Огірки
- Помідори
- Цибуля
- Готові салатні
- Яблука
- Цитрусові – фрукти дуже корисні та поживні. Особливо банани!
- Лимон до чаю
- Сухофрукти
Перелік продуктів, які можуть зіпсуватися за пару днів поза холодильником:
- Молочні продукти
- Варена ковбаса
- Сосиски
- Сардельки
- Варені копченості
Найголовніше, що ви повинні усвідомити, що важливо їсти саме комплексно. Це вийде набагато економічніше, і ситніше. Рівень калорій, які ви споживаєте у звичайному житті, може бути недостатнім для перебування на природі. Тим більше, що карпфішинг часто може бути пов’язаний з фізичним навантаженням, наприклад, закиди вудилища підгодівлі або робота коброю. Це тільки здається, що нічого складного в цьому немає, але після першої доби відчувається крепотура в правому передпліччі.
Меню:
Перший день
- Сніданок – яєчня (можна додати сало), бутерброд із сирокопченою ковбасою, чай/кава, шоколад
- Обід – перша страва – готовий ланч, на другу – картопля, м’ясні консерви, чай/кава, шоколад
- Вечеря – готуємо крупи (на ваш вибір) з консервами, додаємо спеції, чай/каву, шоколад
Другий день
- Сніданок – каша із сухофруктами, бутерброди, чай/кава, печиво
- Обід – перша страва – суп з пакетика, додаємо вермішель і картоплю, на другу – крупу, м’ясні консерви, чай/каву, шоколад
- Вечеря – салат з овочів з консервами, додаємо спеції, чай/каву, шоколад.
Третій день
- Сніданок – яєчня або каша з сухофруктами, бутерброди, чай/кава, печиво
- Обід – перше блюдо суп з пакетика, додаємо рис, на друге – гречка з м’ясними консервами, чай/кава, шоколад
- Вечеря – готуємо крупи (на ваш вибір) з консервами, додаємо спеції, чай/каву, шоколад
Тепер давайте розглянемо докладніше. Наприклад, так виходить, що ви приїжджаєте на рибалку і проведете там три повноцінні дні. Розраховуємо на одну особу:
- Десяток яєць
- Палку сирокопченої ковбаси
- Банку меленої кави
- Упаковка пакетованого чаю
- 3 готових бізнес-ланчу
- 3 картопляні пюре швидкого приготування
- 2 банки м’ясних консервів (з розрахунку, що ми з’їдатимемо по половині за один обід)
- 2 банки консервів кукурудза-горошок (з розрахунку, що ми з’їдатимемо по половині за один
- вечеря)
- 200-300 г крупи (в середньому за один прийом їжі витрачається близько 100 г крупи. Залежно від людини, це значення може зменшуватися або .збільшуватися)
- 1 батон білого хліба
- 1 батон чорного хліба
- Цукор
- Сіль
- Спеції (на ваш вибір)
- 3 плитки шоколаду
- 500г печива (так само на ваш вибір)
- 5 огірків
- 5 помідорів
- 1 лимон
- 5 яблук
В даний час виробники коропового спорядження всерйоз подбали про рівень комфорту на березі. Крім крісел, розкладачок, також доступні у продажу дуже зручні сумки-холодильники , які оснащені посудом. Вона йде в комплекті та розрахована на 1-2 персони, залежно від моделі. Всі необхідні столові прилади є, а також зручний відсік для зберігання продуктів!

Не слід дотримуватися даних вище рекомендацій, як єдиного правильного варіанту планування харчування на березі. Це швидше вектор, який ми поставили вам, щоб ви рухалися в потрібному напрямку. Сподіваємося, що тепер ви отримуватимете ще більше задоволення на риболовлях і проводите час з максимальним комфортом та задоволенням!
Залишити відповідь